Misjonær livet ut

Share

Nyleg var det ein dødsannonse i Vårt Land som gav tankar eg vil dele med dykk på bloggen i dag. Annonsen gjaldt misjonær Guri Sola. Ho var svigerinne til søster mi, nesten 90 år gammal då ho sovna inn. I dag var var gravferda henna frå Sola kyrkje.

I Norsk Misjonsleksikon står ho omtalt slik:

Guri Sola, NMS, Kamerun, født i Sola 26. august 1925, datter av gårdbruker Gitle Sola og hustru Ingeborg, f. Ølberg. Hun ble utdannet sykepleier ved Rogaland sykehus 1947-50, arbeidet ved psykiatrisk avd. Tønsberg sykehus 1951-52, gikk Statens jordmorskole, Rikshospitalet 1953-54 og Misjonsskolen for kvinner, Oslo, 1955-56. Etter studieophold i Paris 1956-57 reiste hun samme året til Kamerun, der hun har vært stasjonert i Ngaoundere, Mbe, Yoko og Bankim.

Dette var omtale i 1967, då hadde ho 10 år bak seg som misjonær.

Eg møtte Guri Sola ved fleire høve, men nytta aldri desse høva til å få henne til å fortelje frå tida i Kamerun, ho var i aktiv teneste heilt til 1993. Det angrar eg på i dag og lyser fred over minnet til Guri Sola.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.