Misjonsbilder

Share

I går skreiv eg om Guri Sola, sjukepleiar og misjonær med livslang teneste i Kamerun.

Guri er omtalt i Marianne Gullestad si bok Misjonsbilder som kom i 2007. Der har forfattaren sett på kva slags bodskap bileta frå misjonsmarka gav misjonsfolket i heimlandet. I ei fotnote heiter det: Mange misjonærar fekk pengar direkte frå støtter i heimlandet. For eksempel heldt Guri Sola, misjonær i Kamerun frå 1957 til 1993, kontakt med ei gruppe på 17 kvinner som ba for henne, samla inn pengar og sendte brukte klær som ho kunne dele ut.

Misjonsarbeidet i Ngaoundere, som har vore senter for NMS sitt arbeid i Kamerun, vart teke opp på 1920-talet, kyrkja der vart vigsla i 1933. Arbeidet vart drive i samarbeid med den lutherske kyrkja i USA og det var sjukehus, tannlegeklinikk, college og studio for radioen Evangeliets Røst der.

Det var altså mykje å ta bilete av i dette området. Arkivet til NMS har både bilete og film frå misjonærkonferansar og andre arrangement så vel som bilete av bygningar, folk og graver. Dette studerte Marianne Gullestad for å sjå kva bodskap som vart formidla heim til misjonsfolket om målgruppa for arbeidet, slik at misjonsfolket skulle gje pengar og forbønn i støttearbeidet.

To av dei meir kjende norske misjonærane i Kamerun var:

Biskop Bjørn Bue var misjonær i Kamerun og tilsynsmann for arbeidet i landet.

Konstanse Raen sitt arbeid som bibelomsetjar var også i Kamerun.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.