Bjørn Eidsvåg i Spektrum

Share

På NRK1 var det i kveld halvannan time frå ein konsert Bjørn Eidsvåg gjorde med KORK i Oslo Spektrum. Det vart ein fin gjennomgang av eit omfattande repertoar med ein flink artist.

Medan Margunn, dotter mi, har vore på på mange konsertar med den folkekjære artisten, har eg sjølv kanskje bare fått eit par. Ein av dei var i Valle etter det eg minnest, gjennom eit langt liv har han spelt på dei fleste plassar i landet.

På konserten fortalde han at han hadde vore på Sortland i Vesterålen og der hadde han møtt folk som hadde vakse opp med ein av songane han laga melodi til: Ein fin liten blome. Så kom Violet Road på scenen og gav til beste ei framføring av sangen som like gjerne kunne vore gjort av Misjonssambandets 5 staute. Han var visst bare 14 år då han laga den melodien, tidlegare song vi den teksten til melodien på Jeg skulle ei sørge, då måtte vi slå saman to vers. Men etter at Bjørn Eidsvåg sin melodi vart kjent, er det den som vert brukt.
Du kan lese meir om Violet Road her: https://no.wikipedia.org/wiki/Violet_Road

I konserten kom sangar som Bjørn Eidsvåg er kjent for på rekke og rad, eg nemner etter minnet Kyrie, Eg ser, Mysteriet deg. Det slo meg at han fekk seie ganske mykje om viktige ting i livet i beste sendetid på TV.

Han presenterte også mor si, ho var 80 år i fjor, og eg trur at mange av oss kjende oss att i måten å omtale ein kjær person på: Litt ertande, litt avslørande: Slik er ho, sjølv om eg er blitt godt vaksen og står på eigne bein, så er ho Mor med stor M og har eit alvorsord til son sin.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.