Hela kyrkan sjunger

Share

Svensk TV2 har kvar sundag gudsteneste klokka 10.05. I dag var det utsett til klokka 10.30 på grunn av direkte overføring av noko politisk, men det halvtimes programmet frå eit skjærgårdskapell på Smögen er ei opning på ein sundag.

No i sommartida har dei sendt ein halvtime med Hela kyrkan sjunger, det er reprise frå ein programserie frå Pingstkyrkan i Umeå med Margit Borgstrøm som dirigent og programleiar. https://sv.wikipedia.org/wiki/Margit_Borgstr%C3%B6m

Det har vore fint å sjå desse to programma, særleg fordi sangen slår an tonar som har hatt plass i hugen gjennom mange år, men og fordi det alltid er ei glede å høyre svensk evangelisk sang. Dei har ei åre når det gjeld sang som gleder mange. I dag song dei Helig, helig, helig, den stod i den svenske salmeboka på nummer fire, men dei song og gospel, evangeliske songar og folketonar.

Programserien Hela kyrkan sjunger gjekk i 10 år på svensk TV og «Serien var oerhört populär.» heiter det i svensk Wikipedias artikkel om programleiaren.

Å sjå serien som gjekk frå 1972 til 1983 og sidan gjekk i reprise, er også eit gjensyn med klær og mote på den tida. Vi la spesielt merke til dei store brillene og at folk brukte mykje meir slips enn no. Men mest av alt gledde vi oss over sangen, over arrangementa og over sanggleda som kom frå deltakarane. Eg trur eg må finne nokre av songane frå serien og dele med lyttarar i Valle radio til hausten. Mange av programma ligg på Sveriges Radio sin nettspelar, men den kan ein ikkje bruke når ein er utanfor Sverige. Men Spotify har ei plateinnspeling frå serien som ein jo kan bruke.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.