Med over hundre bøker i bagasjen

Share
Landeskogen er møteplassen i dag

Når Landeskogen Litteraturfest opnar om eit par timar, har forfattarane som skal delta over hundre bøker i bagasjen sin. Bøkene er ikkje på utstilling på Landeskogen, så det er nok helst som virtuell bagasje, den er jo ganske lett å bære. (Eg som har hatt folk til å rydde i boksamlinga mi i sommar, veit noko om at bøker veg mykje.)

Grunnen til at eg kom til å tenkje på dette var at eg sette meg som mål å skrive artiklar på Setesdalswiki om dei som skal delta på arrangementet i Grendi i dag. Sjølv om dei ti forfattarane ikkje har skrive like mykje, hadde det blitt ei flott utstilling om dei stilte ut alle bøkene sine. I arbeidet med artiklane fann eg ut at Ragnar Hovland har skrive nesten eit halvt hundre bøker gjennom mange år som forfattar, Terje Dragseth har minst 15 bøker bak seg og Hans Herbjørnsrud har eit titalls diktsamlingar på norsk, men mange er omsette til andre språk i tillegg.

Jo meir eg arbeidde med prosjektet, jo meir imponert vart eg over at Gunstein Bakke og Hind Helene Røynesdal har klart å samle så mange og så kjende deltakarar til arrangementet. Medan arrangementet i 2013 hadde deltakarar med lokal tilknytning der Paal-Helge Haugen var det store namnet, har dei denne gongen fått med seg folk som Ragnar Hovland frå Bergen og Hans Herbjørnsrud frå Notodden, Steinar Opstad frå Vestfold og Ingrid Storhol frå Trøndelag. Og musikken er frå Hedmark.

Medan arrangementet for to år sidan sprengde matsalen på Landeskogen, den har plass til 150 og det kom 200, lurer eg på om oppslutninga blir like stor i år. No må dei konkurrere med Tall Ships Races i Kristiansand og Canal Street i Arendal. Men det skulle vel vere nok folk til å fylle dei tradisjonsrike lokala. Eg vonar satsinga kan lukkast og ønskjer arrangørane lukke til.

 

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.