Slekters gang på Setesdalswiki

Share

Programvaren som styrer Setesdalswiki har mange funksjonar, langt fleire enn eg nokon gong kjem til å lære meg. Men heldigvis har eg son min Helge til å drive programvaren, han oppdaterer når det trengst og har langt større kompetanse på Mediawiki, som programmet heiter, enn eg nokon gong kan drøyme om å få.

For ei tid tilbake la han inn anetavle-malen på nokre av artiklane vi har på Setesdalswiki. Øystein Berg, Tarald Myrum, Kjellaug Rysstad, Knut F. Uppstad og Hugo Homme fekk slike ættelister basert på det han hadde funne i bygdebøkene for Valle.

Då han kom heim på sommarferie no, lurte han på om eg hadde gått vidare med det arbeidet, men det hadde eg ikkje, eg opplevde læringskurva noko brattare enn godt var. Men i dag kom eg til å tenkje på at vi jo kunne sjå litt på nokre slike lange linjer, og så tok eg vår mest kjende kjendis Tor Espen Helle og la inn anetavle på han. Den skulle eigentleg gå heilt tilbake til eidsvollsmannen Olav Knutsson Tveiten, men så langt gjekk ikkje programvaren, den klarte bare seks generasjonar. Difor måtte også hans gofa Gunnar få anetavle, då heldt det å kome tilbake til eidsvollsmannen.

Eg visste at Pål Dale også hadde ei linje dit, så eg fann den også og la den inn i artikkelen om han. Sjølvsagt skulle eg ha skrive artiklar om folka i dei linjene, men det får vente litt, no har eg i alle fall skjøna litt meir av korleis ein kan nytte programvaren til å syne slektslinjer på Setesdalswiki.

Dessverre har eg ikkje alle data når det gjeld fødsel og død for nokre av personane, så difor er ikkje oversiktene så gode som dei burde vore. Men vegen blir til mens ein går, så vi får håpe at slikt kjem på plass etter kvart.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.