Sørlandsparken

Share

Det er ikkje ofte eg tek turen til Sørlandsparken. Det hender at eg susar forbi på E-18 på veg austover, men handlenoia har gått over for min del, så det eg ikkje får på Joker i Valle og Coop Valle eller ein bensinstasjon, det kan eg truleg unnvere, har eg tenkt.

Men i dag hadde eg fått ei innkalling til å møte hos Ortopediservice i Sørlandsparken. Ortopediservice flyttet i november 2010 inn i nye flotte lokaler i Skibåsen i Sørlandsparken. Hos oss er alle ortopediingeniører autoriserte med bred fagkunnskap og oppdatert ekspertise. Vi analyserer og tilpasser alle typer ortopediske hjelpemidler, og setter kundens ønsker og behov om funksjon, komfort og estetikk i fokus, heiter det på heimesida deira.

Heile livet mitt har eg hatt problem med å finne sko. Eg har enda opp med å handle i butikken Store Sko i Oslo. Av og til har eg vore innom i andre butikkar, bare for å gå skuffa ut att, dei har ikkje sko for ein som lever på så stor fot som eg gjer. Då eg var ung, låg det på 47-48, no treng eg minst den storleiken.

Eg vart jo overraska då eg kom til det som eg trudde var ein spesialbutikk for sko og kom inn på eit stort venterom der det sat to resepsjonistar og ganske mange som alt venta. Snart vart eg ropt opp og teken med gjennom ein lang gang til eit rom der ærendet mitt skulle fullførast hos ein vennleg dansk spesialist. Vel heime måtte eg slå opp på internett. Der fann eg nærare 50 medarbeidarar som jobbar for å skaffe godt fottøy til egder som treng spesialsko av ulike typar. Sikkert nok ein spesialbutikk, men også mykje meir.

Dermed lærte eg noko nytt denne dagen også. Ortopediingeniørar er folk som er spesialutdanna til å skaffe fottøy til folk. Føtene mine vart målte og avteikna etter alle kunstens reglar, noko eg ikkje visste det minste om før i dag, til tross for eit langt liv på store føter. Når det går mot vinter att, seks til åtte veker frå no, vil eg vonleg ha fått sko som vil gje meg ein betra dag på store føter.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.