Tour de France 2015

Share

Så starta det vi har gått og venta på, vi som er imponerte over syklistane frå Norge som hevdar seg i verdseliten. Vi gledde oss over korleis Alex boltra seg i vårsesongen og vart den mestvinnande i verda og over at Edvald etter kvart såg ut til å kome i form att. Og no er dei der.

For meg var det eit lite antiklimaks at det starta med temporitt, det er meir underhaldning å sjå fellesstart. I tempo er heller ikkje dei norske så gode, så eg lurte på kven av dei utanlandske som skulle vinne. Det gjorde TV2-folka og, men så langt eg fekk med meg, hadde dei ikkje vinnaren på blokka si før det heile starta, så vi kan vel seie at det starta med ein skrell. Den sympatiske australiaren Rohan Dennis tok sigeren. https://no.wikipedia.org/wiki/Rohan_Dennis

Dennis er på laget BMC, og før det heile starta, snakka journalistane med ein annan på det laget, Greg Van Avermaet frå Nederland, der det heile starta i dag. Han ventar barn i løpet av Touren, men ville prøve å kjempe for laget så lenge han kunne, om laget fekk ein siger, kunne dei senke skuldrene, og då kunne han eventuelt dra heim og vere med kona. Med siger på 1. etappe kan ein vel seie at han fekk ønsket oppfylt. Men han stiller nok opp i morgon og, kona meinte han var umogleg å vere i hus med i denne ventetida, så han kunne like godt dra ut og sykle.

Elles snakka den norske journalisten med ein syklist som gjerne ville ha seg ein kjærast, gjerne frå Norge, han tenkte han skulle lære seg eit norsk ord kvar dag. Det første ordet vart velkommen, det var nå ikkje så vanskeleg. Velkommen til sommarens galskap på to hjul, kan vi då seie. Eg likte å sjå sykkel før Tour des Fjords starta i Valle for eit par år sidan, no er eg ein av ein halv million som får med seg glimt frå sommarens sportslege høgdepunkt i Frankrike. Men eg kjem neppe til å reise dit, så det har ikkje teke heilt av enno.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.