Sommerbåten i Mandal

Share

Norges sørligste by, som kaller seg Solbyen Mandal tok imot Sommerbåten til NRK med regn og vind som kunne ta motet fra noen hver. Men det så ikke ut til å legge noen demper på stemningen da jeg så på programmet på TV like etter Dagsrevyen. Der bebudet de flott underholdning når kveldens Sommeråpent skulle gå av stabelen.

Det var litt av en operasjon som måtte til for å få båten inn i elva. Den er så grunn at man måtte ha en lekter å ligge ved for å komme ut til dypt nok vann. -Neste gang noe slikt skal skje har vi kanskje fått penger nok til å kunne mudre opp elva slik at båten kan komme helt inn til Buen, sa ordfører Tore Askildsen.

Selv om været var lite forlokkende, samlet folk seg på Sjøsanden og Piren for å ta imot båten. De sto i laksestigen, på skjær, på tak og verandaer for å få et glimt av båten. Kanskje håpet de på å komme på TV også, så kunne de si at kamera sveipa over oss, der var vi.

Jeg var ikke der. Jeg så på David Attenboroughs program om fugler den timen jeg ellers måtte brukt for å finne en parkeringsplass og kommet meg til Ballastbrygga. Så hørte jeg litt på programmet, men da hadde jeg satt meg til å leite etter informasjon til en artikkel på Setesdalswiki, så jeg hørte i grunnen bare med et halvt øre når de snakket om Smoi-språket. Og rekepillinga, der Rune Andersen var omtrent på nivå med meg etter det jeg kunne forstå (og jeg pleier å få Reidun til å pille reker for meg når vi spiser reker). Men koret var flott, de feirer 150 års jubileum, og sangen deres var frisk og drivende. Helene Bøksle sang også før det hele var over for min del.

I morgen er det Grimstad, så kommer Tvedestrand og Langesund.

Og vil du se bilder, kan du se hos Lindesnes Avis

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.