Film frå Bykle

Share

Det skal lagast film frå Bykle. Ordførar Jon Rolf Næss opplyste i samtalen eg hadde med han tysdagskvelden at det i oktober skal lagast film frå tida før Svartedauden. Det er bruk for 100 statistar, unge og gamle, små store, kvinner og menn.

-Du kan gå til filmen, Harald, sa Jon Rolf. Han tok sikte på å sjølv vere med i filmen, etter det eg kunne forstå.

-Eg gjer meg nok best på radio, svarte eg.

Grunnen til at innspelinga er lagt til Bykle, er at kommunen har så mange gamle hus. Opplysninga kom i løpet av samtalen mellom oss der eg spurde om korleis han såg på kulturminnebevaring i kommunen. Då fortalde han at Bykle har gjeve tilskot til folk som vil ruste opp gamle bygningar, så etter det han visste, var folk i kommunen rimeleg nøgde med støtta dei fekk frå kommunen for å ta vare på gamle bygningar. Lislestog

No blir altså desse bygningane kulisser for ein film frå tida før Svartedauden, som jo var i 1349, det er jo nesten 700 år sidan.

Eg leita litt rundt på internett for å finne noko om desse planane, men det var ikkje noko å finne. Men truleg er det ikkje siste gong dette vert omtalt i Valle Radio.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.