Jan Engervik på Rysstad

Share

Så fekk endeleg eg og oppleve eit arrangement i kulturveka 2015. Den går av stabelen i denne veka med mange arrangement, men når ein er oppteken med Valle Radio, kan ein ikkje få med seg alt anna.

Jan Engervik er trubaduren som er kjent for å ha sunge Evert Taube sine viser på sørlandsk dialekt. Han har og omsett danske  Niels Hausgaards viser til Lindesnes-dialekt. No er fiskematprodusenten på turne for å lansere ny plate med Hausgaards viser.  Den heiter Nå alt komme te alt og har 13 låtar.

Det vart ein kveld med lun sørlandsk humor, med noko alvor attåt. I tekstane var det mykje å kjenne seg att i. Saman med Peter Wemö, den svenske visesongaren som bur på Justøy og som er svigersonen hans gav han oss fin musikk på gitar, det var hyggeleg å høyre slik akustisk gitarspel. Det kledde stoffet godt.

Sjølv om ein no nesten ikkje lenger har cd-plater, måtte eg få ei som eit minne om kvelden, og då fekk eg ei helsing med: Harald! Flott at du kom. Det tykte eg og, det kunne vore fleire på konserten, for det var flott at eg kom og då hadde det sikkert vore flott for andre og.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.