Kulturpris i Lyngdal delt ut

Share

I kveld var det utdeling av kulturprisen i Lyngdal. Ettersom det var min søster Jorunn som skulle få den, tok vi turen dit. Min søster Solvor og hennes Gaute kom også, sammen med vårt søskenbarn Brit. Jorunns tre døtre med familier var der også, så det ble en familiesamling denne fine høstkvelden.

Vi ble invitert til å spise pizza på Jonas B. før arrangementet. Spisestedet ligger i kulturhuset, så det passet jo bra, maten smakte og praten gikk.

Jorunn har vært organist i Lyngdal i 15 år. I alle disse årene har hun arrangert Sommerkveldsmusikk – hver fredag er det små konserter i kirken i Lyngdal, åtte fredager fra juni til august. Her kommer amatører og profesjonelle musikere og kulturskoleelever får også prøve seg. I tillegg er det salmesang og bibellesning. Siste sommer var snittet på besøk  111 personer. Det er små honorarer, dermed bærer det hele seg gjennom kollektene som publikum gir ved utgangen.

Festen i Lyngdal i kveld var noe vi kommer til å huske, særlig fordi vi fikk høre tre tidsvitner fortelle fra opplevelser under krigen.  Anne Maria Vegge, Ole Jensen og Søren Brandsnes snakket med Ådne Fardal Klev, det ble en samtale som gjorde inntrykk på oss alle. Koret Koremi og Harrys Jazzkvintett leverte flott musikk og sang og pausen midt i programmet med marsipankake og kaffe fungerte nesten like godt sosialt som kaffe på kirkebakken etter sommerkveldskonsertene.

Etter pausen var det så utdeling av kulturstipen til  Lila Elveseter Abrahamsen, som kvitterte med et par sanger før Jorunn fikk prisen. Hun knipset med fingrene og dermed kom Moens familiekor på scenen og sang Keltisk velsignelse før ordfører Jan Kristensen takket alle som hadde bidratt og gratulerte prisvinnerne. Så avsluttet koret med frisk sang og vi gikk oppløftet ut i høstmørket, smilende og takknemlige over å ha fått være med på en innholdsrik kulturkveld i Lyngdals flotte kulturhus.

Lister 24 skrev om arrangementet og la ut noen bilder.

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.