Førerkort

Share

For elevene mine er det viktig å skaffe seg førerkort. De som får det, får endret livssituasjon, for da kan de skaffe seg jobb utenfor Valle sentrum, hvor de fleste bor.

Kommunen har også sett dette som viktig. Derfor har NAV i en tid sponset kostnadene til å få førerkort med et pengebeløp når lappen er i boks.

Nå er det de eritreiske elevene mine som leser teori til førerprøven. De reiser så til Evje og prøver teoritesten, det er ikke så lett på et fremmed språk som de bare så vidt har begynt å lære, men noen har allerede klart testen, noen vil nok også lese teori til førerprøven i juleferien. Om de ikke klarer seg med 7 feil eller mindre, må de vente to uker før de kan prøve igjen. Det tar tid og koster penger, men de sparer penger og prioriterer arbeidet med å få førerkort.

Det gjorde også de burmesiske elevene vi har hatt på Valle Vaksenopplæring. Etter hvert fikk de fleste førerkort, og alle kunne se hvordan deres livssituasjon ble forandret.

I kveld sender jeg gratulasjoner til Tracy Lun, som fikk lappen i dag. Hun har jobbet målbevisst for å klare den. Det er tidkrevende å reise til Evje og ha kjøretimer, da går et en dag. Men det er innsatsen og pengene verd. Det er en julegave av svært stor verdi.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.