Godt nyttår

Share

Som en start i kveld vil jeg sitere Bernard Emmelkamp, vår tidligere organist i Valle som nå er organist i Vennesla: Godt nyttår! Om jeg har noen gode planer for det nye året? Vi har besøk av noen russiske venner og de fortalte et russisk ordtak: Fortell Gud dine planer og la Ham smile. Det skal jeg altså gjøre. 

For nyttårsløfter kan vi ha mange av. Jeg hørte på radioen i dag at det var dagen hvor man skulle begynne å spise sunt, trene mer, slutte å røyke og mye annet. Jeg har ingen slike nyttårsløfter.

Jeg skrev på Setesdalswiki tidligere i dag at man i 2015 hadde fått i gjennomsnitt nesten fem nye artikler hver dag. Mens jeg skrev det, tenkte jeg at det kunne jo være et mål å strekke seg mot i 2016. Men allerede nå er jeg på etterskudd, i dag har jeg bare skrevet en ny artikkel.

Jeg ble sittende og se på Alene hjemme 5 i kveld, en av kanalene har sendt en rekke Alene hjemme-filmer nå i jula. Gutten der spiller dataspill og kommer i kontakt med en voksen, som også sitter hjemme og spiller dataspill. Det digitale livet fyller dagene til begge to og mora i filmen sier at gutten må skaffe seg virkelige venner. I løpet av filmen opplever gutten mye og får også en virkelig venn.

Man kan altså ikke bare realisere seg selv digitalt. Det virkelige livet krever sitt. Så jeg håper at vi på tross av det skal klare å få laget noen flere artikler på Setesdalswiki i året som kommer, til glede for lesere og brukere av leksikonet. For de er mange, i løpet av et år har vi hatt over 1,4 mill sidevisninger. Serveren vår har virkelig fått jobbe.

Jeg håper at folk vil finne god og riktig informasjon når de trenger det om folk og hendelser i Setesdal og de indre bygder, ettersom vi avspeiler stoffet i Setesdølen, blir det jo ikke bare de fire-fem kommunene som gir grunnlag for artikler, når noen har inspirasjon til å skrive om stoff fra de indre bygder, blir det jo ikke slettet, selv om Setesdal er hovedfokus.

For øvrig vil jeg gjøre som Bernard og forhåpentligvis la Gud få anledning til å smile litt av og til.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.