Omorganisering

Share

petronius

Litt folkeopplysning på nyåret, hentet fra Wikipedia:

Gaius Petronius Arbiter eller Titus Petronius (ca. 2766) var en romersk forfatter på keiser Nerostid, kjent som en satiriker. Han var rådgiver for Nero i spørsmål om luksus og ekstravaganse hvor hans uoffisielle tittel var arbiter elegantiæ, noe som kan oversettes som «smaksdommer». Han er identifisert somGaius Petronius Arbiter mens manuskriptteksten i hans roman Satyricon omtaler ham som Titus Petronius. Av hans verker er det lite som er bevart for ettertiden, det eneste som er et fragment av den lengre fortellingenSatyricon.

Jeg delte ovenstående bilde på Facebook i dag etter at  Alf Halvorsen hadde delt det, slik at det kom i feeden min. Sven Arne Buggeland er journalist i VG og konserntillitsvalgt hos Schibstedt, og det er et konsern som har vært gjennom store omorganiseringer i det siste. Vi merket det i Fædrelandsvennen, som i dag ikke hadde God Helg på glanset papir, som vi har hatt i noen år nå, men et bilag på samme papir og format som avisa. Stoffet fra God Helg kunne nok kjennes igjen, men en omorganisering fører til at man nå skal få A-magasinet med avisen på fredager. Jeg, som gjerne har kjøpt Aftenposten på fredager for å få A-magasinet sammen med avisen, vil nå ikke lenger trenge kjøpe den avisa.

Jeg kom til å høre et program i radioen om den store omleggingen det har vært for avisene her i landet de siste årene. Ettersom annonsemarkedet har falt kraftig,  må avisene ut i omorganisering Det har ført til at Fædrelandsvennen nå trykker i Stavanger og har deadline klokka 18, ikke noe av kveldens hendelser kommer da på trykk. Det får konsekvenser for prioriteringen av stoff. Det har selvsagt også konsekvenser for hvordan de ansatte har det. Mange har blitt sagt opp eller fått sluttpakker. Noen har etablert egne firmaer og leverer stoff til avisa uten å kunne beholde rettighetene som ansatte har. Det Setesdalsbilaget som Fædrelandsvennen hadde i desember, hvor det var en artikkel om Setesdalswiki, var laget av tidligere journalister i avisa som nå jobber i et selskap som leverer stoff til journalistenes gamle arbeidsplass.

Også kommunal sektor opplever tilsvarende press hvor stillinger forsvinner ved omorganisering. Så langt har dette vel ikke rammet skolesektoren i særlig grad, og politikerne har ikke uten videre vært villige til å omorganiser skoledriften i Valle slik at de to skolene kunne få felles rektor, slik rådmannen la opp til å gjøre i høst. Fremdeles trenges hender som kan utføre pleietjenester, men andre deler av organisasjonen har fått merke omorganiseringer.

I året som ligger foran oss kommer også spørsmålet om omorganisering av kommunesektoren til å bli brennhett. Kommunene i Setesdal vil helst stå alene, de opplever at den organisering de har, fungerer godt.

Så får vi se om Petronius sine erfaringer gjelder også i 2016.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.