Samfunnskunnskap

Share

Før jul hadde vi et kurs i samfunnskunnskap for innvandrere på Valle Vaksenopplæring. Kurset finner du på samfunnskunnskap.no, det går gjennom viktig informasjon om Norge og landet flyktninger og innvandrere har bosatt seg i.

Ideelt sett skulle kurset vært holdt på morsmålet, i Valle er det for tida arabisk og tigrinja, spansk og karen, men det ble holdt på norsk, og så kunne elevene lese stoffet på sitt språk på nettstedet. Det fungerte i grunnen nokså greit, kontrollspørsmål viste at mange hadde fått med seg mye av stoffet.

I morgen er det tid for test. Da skal de gjennom vel 30 spørsmål, det er flervalgsoppgaver, så testen gjennomføres på data og resultatet vil være klart nokså fort. Politikere vil at man skal ha bestått denne testen for å kunne få statsborgerskap, men foreløpig er det nok å ha gjennomført kurset, man trenger ikke bestå testen.

VG har lagt ut en eksempeltest på nett, du kan prøve der og se hva du kan om det norske samfunnet. I kommentarer på facebook har det vært mange som har sagt at de ikke klarte å få alt rett, noe som er helt naturlig, etter min mening, om man ikke har gjennomført kurset i samfunnskunnskap.

Jeg ønsker elevene lykke til med testen.

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.