Småskala-bistand

Share
Solid gjerde må til. Foto: Alf Halvorsen
Solid gjerde må til. Foto: Alf Halvorsen

Torsdag og fredag skal Hilde og Alf Halvorsen ha møte i kyrkjekjeddaren i Bykle. Alf kom tilbake frå Mali 10. februar, så han har mykje nytt å fortelje, og eg tok ein telefon til han og fekk han til å fortelje litt i Valle Radio i kveld.

Eg tok utgangspunkt i nokre av bileta han hadde lagt ut på Facebook, og då gjekk ein halvtime svært fott. Eit av dei tema vi var innom, var småskala-bistand. Ordet var ikkje brukt, men det kom naturleg då eg skulle skrive bloggen og leita etter ei overskrift.

Bjørnungen barnehage på Nodeland hjelper barn i Mali. 72 kvinner får her sin grønnsakhage. Mer vitaminer og næringsrik mat til barna. heitte det i innlegget hans på Facebook. I programmet fortalde han at Hilde hadde vore i barnehagen på Nodeland og fortalt frå Mali, og då hadde dei funne ut at dei ville hjelpe barn i Mali. Dei samla inn om lag 7000 kroner. For desse pengane vart det kjøpt eit solid gjerde og sett opp solide gjerdestolpar av vinkeljern på eit område på 50×50 meter. Her fekk så 72 kvinner kvar sin vesle teig. På området er det ein brunn, den er 8-10 meter djup, der nede er det vatn som kan nyttast i dei ni turre månadene i landet. Gjerdet held ute kyr, sauer, geiter og esel, og då er det bare å skaffe frø og plante dei og vente på at løk og kål, gulrøter og andre grønsaker skal vekse og gje sunn næring til barn og familie.

I Bykle kyrkje torsdag kveld og fredag kveld kan du høyre meir om dette og anna som Hilde og Alf opplevde på turen til Mali denne gongen, ein tur som ikkje gjekk heilt etter planen på grunn av terrorhandlingar i Paris i november 2015, men som var rik på velsigningar både for utsending og kyrkjelydane i Mali.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.