Aktuelt om Setesdalswiki

Share

I dag runda Setesdalswiki 85400 artiklar. Det var artikkelen om Setesdalskonferansen 2016 som førte til at vi runda eit nytt hundretal, og degt fekk meg til å fundere litt. Setesdalswiki vart jo laga etter at folk på Setesdalskonferansen gjerne ville ha ein nettstad der dei kunne få informasjon om folk og bedrifter i Setesdal.

Det synte seg imidlertid nokså vanskeleg å få mange med på den dugnaden som det innebar å lage eit slikt nettleksikon relatert til Setesdal. Det vart noko lettare då vi tok til å skrive inn overskriftene i Setesdølen, for då kom automatisk ein del tema som vi kunne skrive om. Men framleis er det mange bedrifter og bedriftsleiarar i Setesdal som ikkje har fått sin eigen artikkel.

Når ein startar ein slik nettstad, tek han fort til å leve sitt eige liv. Mellom anna fekk vi datoartiklar, så no vert fødselsdagar automatisk lasta opp på framsida når vi har slik informasjon om folk i leksikonet. Etter kvart har vi fått 166 artiklar om folk frå Bykle, 516 artiklar om folk frå Valle, 372 artiklar om folk frå Bygland og 663 artiklar om folk frå Evje og Hornnes. Nokre av desse lever ikkje lenger, men informasjon om folk som har levd i Setesdal kan også vere nyttig av og til.

Leksikonet er altså blitt både aktuelt og historisk og etter kvart er det mange oppslag. På ein månad har vi over 5000 unike gjester og gjerne 3-400 oppslag dagleg.

Ettersom vi har mange datoartiklar, dei går 200 år tilbake, så vil det vere mange artiklar med lite informasjon. Men om 10.000 artiklar har informasjon om saker og personar. Datoartiklar få dei siste åra fortel og om hendingar i bygdene, dagleg kan du finne ei oversikt over det som hender i regionen om det er kunngjort nokon stad.

Men vi skulle hatt fleire skribentar, då hadde leksikonet levd meir. Alle kan ver med, ein må registrere seg, men så er det bare å skrive. Det er nok lettrare å skrive på Setesdalswiki enn på Wikipedia, for vi er nærare dei tema som er omhandla. Dermed vil det som oftast oppdagast ganske fort om det er feil av noko slag.

Kunne vi få med nokre skribentar som vile bidra med faktaopplysningar, så hadde det vore strålande. I år vil vi delta på Setesdalskonferansen med eigen plakat og vonar å få meir å leggje inn i samband med denne. Sjå artikkelen om Setesdalskonferansen og meld deg på, om du er i målgruppa for dette arrangementet.

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.