Rasfare

Share

snøscooter

Det var ein hyggeleg kveld i Valle Radio i kveld. Rett nok starta den litt trøblete i kveld fordi det hadde vore eit glipp i straumen. Det hadde slått ut datamaskinane våre. Sikringa måtte vippast opp, og maskinane startast opp og eg var litt sein. Oppkoplinga mot Bykle fungerte heller ikkje, men heldigvis var Ørnulf og resten av styret der i kveld for å planlegge påska. Dermed kunne han bruke appen sin, og plutseleg var vi på lufta.

Så gjekk kvelden etter programmet. Men då vi avslutta og kom ut til dei andre, fekk vi høyre at det hadde gått eit stort ras i Tveitebø i kveld, 100 meter breitt og 200 meter langt. 7 personar vart tekne av raset. Det lukkast dei seks å få gravd ut den sjuande, men han låg 15-20 minutt under snøen, bare ein finger stakk opp, så han vart frakta ned med helikopter frå Arendal då dei hadde fått han ut av snømassane.

Det får meg til å tenkje på at når det kjem snø litt etter litt, slik det gjorde sist veke, vil det bli mange lag med snø, og den er ikkje særleg stabil. Så folk som vil ut i bakkar og heng må vere forsiktige. Denne gongen gjekk det visstnok godt, så langt vi kunne vite i kveld. Til politiet fortalde dei at dei ville leike litt, dei var eit par hundre meter utanfor løypa. Politiet lovar bot for køyring med snøscooter utanfor merka løype, men det er eit mindre problem, seier dei. Heldigvis gjekk ikkje liv tapt.

Det er nok betre å køyre på Åraksøyne, tross alt. Der vart det kåra fire Norgesmeistrar i helga. Men det var ingen rasfare.

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.