Vitamininnsprøyting

Share
Plakaten til Sveinung Hovstad om Strategiske budskap.
Plakaten til Sveinung Hovstad om Strategiske budskap.

Torsdag i sist veke var eg på Setesdalskonferansen. Der var Sveinung Hovstad, den nye direktøren i Innovasjon Norge Agder også. Han er frå Grendi og bur i Grimstad.

Setesdalskonferansen er jo mest for næringslivet. Eg har fått vere med på grunn av min tilknytning til Valle Radio, der eg jo var leiar ein periode. Ettersom Ørnulf Hasla, som no er leiar, har si eiga bedrift, har eg fått halde fram også etter at eg slutta som leiar i radioen. Det er eg takksam for, kontaktar eg har fått på Setesdalskonferansen har gitt grunnlag for mange innslag i radioen.

Sveinung Hovstad si vitamininnsprøyting handla om korleis Innovasjon Norge fungerer og prioriterer. Dei rettar støtte til næringslivet til 1) Gründeraktivitet 2) Vekstbedrifter 3) Næringsklynger (bedrifter som konkurrerer og samarbeider).  Eit viktig omgrep i vurderinga er bærekraft, bedrifta må både kunne overleve og også ha sterkt fokus på miljø.

Medan det før var sterkt fokus på distrikt, Innovasjon Norge er ei vidareføring av Distriktsutbyggingsfondet og fleire andre distriktsvennlege tiltak, er fokus på dette redusert, no tenkjer ein meir nasjonalt, så bedrifter i distrikta må også søke på nasjonale midlar.

Innovasjon Norge har nokre fokusområde som dei prioriterer. Det er rein energi, bioøkonomi, helse/omsorg, havrommet, smarte samfunn og turisme/kreative.

Ein av plakatane hans handla om at strategiske budskap gir retning:

  1. Vi skal presentere områder hvor Norge har internasjonale konkurransefortrinn
  2. Vi skal prioritere utfordrerne og nye globale vekstbedrifter
  3. Vi skal styrke entreprenørskapskultur og samarbeid for å skape framtidens jobber
  4. Vi skal utvikle en sterk nasjonal merkevare for økt konkurransekraft
  5. Vi skal utløse verdiskaping basert på regionale fortrinn
  6. VI skal gi råd og kunnskapsgrunnlag om fremtidsrettet innovasjons- og næringspolitikk

Sveinung Hovstad var også leiar av juryen for tildeling av gründerprisen på 50.000 kroner. Den gjekk til Nomeland Anlegg for oppfinninga av polarsand.

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.