Pensjonist og vikar

Share
Lyngdal kirkes orgel som Jorunn skal spille på 17. mai 2016 og da vikariere for seg selv.
Lyngdal kirkes orgel som Jorunn skal spille på 17. mai 2016 og da vikariere for seg selv.

Søster mi, Jorunn Moen, har vært organist i Lyngdal siden 2000. Hun ble pensjonist nå i april, siste gudstjenesten hennes var 1. mai. Men det er vanskelig å finne vikar, så 17. mai stiller hun opp igjen.

I dag var hun og mannen Ole Thorvald på besøk hos oss. Vi fikk en hyggelig prat om mangt og mye, og hun fortalte da at hun skulle vikariere for seg selv 17. mai, da er det så mange gudstjenester på samme tid at det er vanskelig å finne folk. Men ellers var det ikke sikkert hun ville vikariere så mye, det var godt å kunne bruke søndagene litt annerledes enn hun har gjort hittil i livet. I dag var de i Mandal kirke, der var det flott sang av Da Capo, et kor som består av noe mer eldre folk enn Mandal Kantori.

Selv hørte jeg Egil Svartdal på NRK P1, der trengte de ikke organist, for der hadde de lovsangsband, det er det som nå er blitt det store i kirkene, bedehussang, ville Niklos K. Besteland kalt det. Og en undersøkelse gjort på facebooks kirkemusikkgruppe bekrefter inntrykket, de gamle kjernesalmene er ikke så mye i bruk lenger.

 

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.