Bykle-tur

Share

I kveld reiste vi til Bykle for å spise. Vi hadde egentlig tenkt å spise på Sølvgarden, men der var det fullt, Setesdal vidaregåande skule hadde kurs og avslutning for lærerne, så de maktet ikke å ta imot gjester som ikke hadde bestilt eller bodde på hotellet.

Ja, ja, tenkte vi, og så reiste vi til Bykle Hotell i stedet. Jeg hadde sett en melding på facebook om at de åpnet restauranten klokka 14, dagens rett var lasagne, men vi valgte a la carte, og det ble biffsnadder på alle fire, meg, Øystein, Tracy og Htoo Thaw.

Vi har hatt mye god hjelp av våre to tidligere elever fra Burma opp gjennom årene, men den siste tiden har det vært vanskelig å få slå av en prat, derfor hadde vi prioritert denne kvelden til mat og prat sammen.

Mens vi ventet på maten kom servitøren med nystekt ventebrød til oss, god smør med saltdryss på, vi kunne nyte ventetiden og ble stelt godt med av hele staben på hotellet. Servitøren var født i Arendal av palestinske foreldre, fikk vi etter hvert vite.

Så kom fire tallerkener med smakfullt biffsnadder, stekte poteter kom i skål ved siden av. Det kom også mer brød, i det hele tatt ble sulten stilnet ettertrykkelig. Bykle Hotell vet å ta vare på gjestene, vi fikk påfyll av godt fjellvann mens vi lot praten gå. Dagen i dag var jo ganske så regntung, da jeg kjørte til Rysstad, bøttet vannet ned.

Sannelig fikk han ikke også avsetning på dessert, is og frisk frukt ble det plass til etter hvert. Jeg tror vi brukte tre timer på måltidet, man skulle nesten tro at det var bryllup, men det var bare en hyggelig sommerprat. Og Bjørn Erling satte så stor pris på at vi kom helt fra Valle for å spise hos ham at han ga oss et brød med på veien hjem.

Takk for maten og takk for praten.

Foto: Bykle Hotell
Foto: Bykle Hotell

Ein tanke om “Bykle-tur”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.