Bokklubb-glede

Share
svik
Omslag til pocetutgave av boka

-Hvorfor er du med i Bokklubben? spurte Sigmund her om dagen. Han så at jeg satt og leste ei bok jeg hadde fått fra Den norske bokklubben, ei bok jeg egentlig ikke hadde tenkt å kjøpe, men så glemte jeg å avbestille, og dermed lå den i postkassen en dag.

Jeg fant ikke noe godt svar der og da, men etter å ha lest ferdig boka, kan jeg prøve å gi et svar. Boka var Svik av Trude Teige, den kom i dobbeltbind sammen med en annen av hennes bøker, Jenta som sluttet å snakke. Men denne gangen skriver jeg litt om Svik.

Trude Teige er sunnmøring, født i Fosnavåg, samme bygda som Ånund K. Homme var lærer i, kanskje han hadde henne på skolen, hun er født i 1960 og han var lærer der fra omkring 1970, og da kan han godt hatt henne som elev. Hun jobbet 22 år i TV2 før hun ble forfatter på heltid.

Boka Svik er en kriminalroman hvor journalisten Kaisa Coren er en viktig person, hun er gjennomgangsfigur i flere av Trude Teiges bøker, kan jeg lese. Jeg merker forfatterens journalistiske bakgrunn i korte kapitler og en troverdig handling om to mord på Sunnmøre. De har linjer helt tilbake til andre verdenskrig, og denne gangen passet det godt å lese noe om det, for jeg har jo parallelt lest om samme periode i Setesdal.

Slik passer det noen ganger å lese noe uventet, selvsagt kan man gjøre det ved å ta turen på biblioteket og finne en bok man knapt hadde tenkt å låne, man kan også gå innom på en bruktbokbutikk og finne noe uventet. Men i en bokklubb dukker det altså opp uten eget valg noe man kan lese og bli klok av. Derfor er det spennende å være medlem når man bare husker å avbestille de fleste tilbudene.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.