Foreldre som drikker

Share

I dagens Fædrelandsvennen var hovedoppslaget fra alarmtelefonen for barn og unge i Kristiansand. Der ble det fortalt om foreldre som var så beruset at de ikke var i stand til å ta hånd om barna på fire og seks år. Det fortelles om 1500 telefoner i sommermånedene, 500 hver måned er altså mer enn 15 daglig i snitt.

I andre oppslag fortelles det om at man solgte så og så mange tusen halvlitere under en festival. Det hylles som et fantastisk gode at det går som det suser på festivaler, hvilket stort sett vil si at omsetningen av alkohol går så det suser.  Paradoks, tenker jeg.

Men jeg er vel bare en sur gammel totalist som sitter og funderer i natta. Likevel tenker jeg at det hadde vært bedre både med mindre omsetning av alkohol i sommerferien og færre telefoner til barnas alarmtelefon. Og jeg lurer på om det er noen sammenheng, er det bare enslige uten barn som reiser på festivaler og kjøper alkohol, eller er også noen av de foreldrene som drikker mens de har ansvar for barn med blant kundene?

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.