Reis og fortell

Share

Den som reiser,har noe å fortelle. Det er vel essensen i det tyske ordspråket Wenn jemand eine Reise tut,/So kann er was verzählen. Jeg kom på uttrykket da jeg så Ronny Stavsholts Landrover på Facebook i kveld. Han hadde parkert for natta ved Aursunden, midt ute i lyngen. 

Ordspråket fra tysktimen er en god overskrift for en programserie i Valle Radio. Jeg har hatt noen gjester i studio som har fortalt fra reiser, jeg husker blant mange Sissel Åkre. Hun fortalte om en tur til Portugal i år, på leiting etter dansen fado. Og Ronny har fortalt om turen han hadde til Sahara for noen år siden.

Så jeg skrev på facebook til ham at han måtte fortelle om turen i Valle Radio til høsten. Jeg fikk ikke noen kommentar, trolig sitter han ved vannet med fiskestanga og prøver å få nattmat eller frokost til i morgen. Etter hva jeg forstår er han på vei nordover for å delta på landstreff for Landrovere. Deretter skal han på fisketur på Finnmarksvidda.

Men allerede ved Aursunden er myggen plagsom, etter hva jeg leser av taggene han har satt på bildet. I går skrev han om at det var tid for å laue seg før han reiste, kjenner jeg ham rett, kunne han nok bruke noen minutter til å fortelle om den prosessen også før han spilte en av sine mange blueslåter i programmet.

Facebook er et sted hvor man i stor grad deler bilder fra opplevelser man har. Når venner deler bilder og forteller litt om dem, kommer det gjerne noen liker-reaksjoner. Det forteller meg at reiseopplevelser er populære ikke bare for den som reiser, men også for den som får høre om en tur. Så de som spanderer penger og tid på å reise, bør også dele opplevelsene i Valle Radio, til beste for fellesskapet som lytter.

Foto: Ronny Stavsholt
Foto: Ronny Stavsholt

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.