Stekt lyr

Share

Det er ikke ofte jeg skriver om mat her på bloggen, men i kveld gjør jeg et unntak. Jeg reiste til Rugtvedt i går, det er like før Stathelle, kanskje Lasse’s er mer kjent enn stedet, for bensinstasjonen og kafeen på nordsiden av E18 er stoppested for mange.

Men på sørsiden ligger Telemarksvingen, veikro og gatekjøkken sammen med en Shellstasjon On the Run. Der stopper bussene som går mellom Oslo og Sørlandet, og jeg har ofte stoppet der når jeg er på tur østover. Således også i går.

Litt trøtt og nokså sulten gikk jeg inn og så at Dagens var stekt lyr. Det skal bli godt, tenkte jeg, og bestilte det. Da fikk jeg dessert og kaffe med for 200 kroner. Riktignok måtte jeg vente litt, og det var ikke ventebrød som hos Bykle Hotell. Men da maten kom, var det glemt, for her var det rikelig med fisk, steikt løk, revne gulrøtter og poteter. Det var bare nydelig. Så jeg anbefaler folk heller å gå der enn på andre siden av veien, mitt inntrykk er det beste.

Dessverre glemmer jeg som regel å ta bilde av maten, så også i går. Men et bilde av huset med den gode maten kan jeg jo legge ved.

Telemarksvingen

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.