Sandvigvatnet

Share

For eit par månader sidan, 11. juni, skreiv eg om Håhellervatn på Setesdalswiki. Då eg googla litt, oppdaga eg at det offisielle namnet på vatnet er Sandvigvatnet. Vatnet ligg på grensa mellom Valle og Sirdal og Aust- og Vest-Agder.

I sommar tok eg turen over fjellet og då undra eg meg over at sjølv dei offisielle skilta like vel snakkar om Håhellervatn. Namnet på rasteplassen er Håhellervatn rasteplass, der har dei sett opp eit hus med alle facilitetar, midt i landskapsvernområdet. Ein skulle jo tru at dei eine etaten veit kva den andre gjer, men Kartverket og Vegvesenet snakkar visst ikkje saman.

Eg trur vel og at folk flest kallar vatnet for Håhellervatn. Det offisielle namnet har eg vel aldri høyrt i bruk. Då tenkjer eg at Kartverket burde endre namnet, slik at kartet stemmer med terrenget, i dette tilfellet med bruken.

Skilt til Håhellervatn rasteplass. Foto: Harald Haugland
Skilt til Håhellervatn rasteplass. Foto: Harald Haugland

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.