Takk

Share

Når 69-årsdagen min går mot slutten, sit eg her og er takksam for alle helsingar og gratulasjonar eg har fått denne dagen. Det tok til like etter midnatt, då var det nokre natteravnar som gratulerte på Facebook: Bernard Emmelkamp, Siri Johannessen, Ester Solvik, Ingebjørg Ellinor Rysstad og Ingebjørg Helle Kjelleberg. Medan eg sov kom det helsing frå Tormod Brokke i Thailand.

Så vakna eg opp til ein ny dag. Reidun pleier å ringe meg om morgonen, det gjorde ho i dag også, men ho hugsa ikkje at det var bursdag i dag, så gratulasjon frå henne kom då vi snakka saman no i kveld. Det blir nok litt kake når eg kjem til Mandal fredagskvelden.

Det var første skuledagen på Valle Vaksenopplæring etter ferien, og eg kom på skulen og møtte elevane. Då gjekk Øystein til pianoet og så song dei Gratulerer med dagen til meg. Det var Abdullatif og Fatima, Imad og Mays, Ghasan og Abeer, Abdulkader, Tsegabirhan, Merawi, Tesfahans og Girmai og læraren Andreas som skal overta etter meg. Sidan fekk eg gratulasjonar frå Amparo og Jucy, Mohammad og Marwa.

På Facebook kom gratulasjonar i stor mengd. Erna Warnders, Tor Kåre Kalvik, Gunnbjørg Sola, Jorunn Lund Harstad, Ingeborg Åkre Løyland, Younus Nejati, Gudrun Torill Rysstad, Anne Lise Limann, Valborg Nomeland, Sigurd Løyland, Astri Riseng Høgevoll, Connie Barthold, Torill Tveiten Lien, Olav Riisland var tidlig ute med helsingar, så dei fanga eg opp i første pausen på skulen.

Det var ein historisk dag på Valle Vaksenopplæring i dag, for no startar vi ein klasse som skal ta grunnskulefag. Det er elevar som ikkje har fått med seg vitnemål frå heimlandet då dei flykta. For at dei skal kunne ta utdanning i Norge, må dei få seg eit grunnskulepapir. Så i år skal ein klasse han norsk, engelsk, matematikk, naturfag og samfunnsfag. Andreas Veiersted skal vere læraren deira det meste av tida, så han starta med å gå gjennom opplegget og å kartlegge situasjonen. Eg var flue på veggen og gledde meg over kontakten han hadde med elevane og responsen deiar. Difor fekk eg ikkje så mykje tid til å fylgje med på helsingane som kom.

Men ut over formiddagen fekk eg helsingar frå Terje Ørjansen, Oddmund Harsvik, Aase og Gunnar Holen, Ørnulf Hasla, Åse og Kjetil Rike, Sanny Hammervold, Bjørnar Støle, Hilde Smith, Ingrid Catharina Geuens, Else-Marie Lunden, John Arne Bjørnarøy, Pål Dale, Torfinn Brokke, Karsten Hogstad, Helene Horverak, Tatjana Dubrovna, Svenn Magne Brokke, Linda Rabbe Haugen, Angerd Gjerden, Liv Ingrid Risdal, Mardy Run, Frode Inge Helland, Tore Askildsen og Solfrid Egeland.

Deretter kom det helsing frå Inger Lise MacDonald, Ove Kjetså, Asbjørn Kvalbein, Børre Lohne, Svein Askheim, Chris Nyborg, Odd Håvard Dahle, Oddvar Høgevoll, Stein Haugland, Torunn Charlotte Nyberg, Lisbet Homme, Tron Støle, Anne Helle Hagen, ivar Brekken, Olav Holten, Signe Rysstad, Kjetil Homme, Marianne Brenna Homme, Ivar John Salvesen, Einar Lohne, Jonny Bergstad, Wenche Rønning, Elin Zernichow Monsen, Alfred Georg Klausen og Jürgita Caraite.

Det kom også helsing frå Torhild Brokke, Pieter Leebeek, Bjørn Øfstaas, Øyvind Jacob, Toril Dale, Frøydis og Ole Jakob Stensrud, Kjell Øvereng, Maher Haji, Knut På Bø, Olav K. Hovet, Tallak Hoslemo, Arne Frivoll, Flavia Johnson, Gerd Brottveit, Torhild Aamlid, Hermund Haugland, Anne Karin Blix Grimestad, Marie-Lovise Jonsen, Tracy Lun og Htoo Thaw David, Grete Tveiterås, Kjersti Torbjørnsen, Lisbeth Skranes, Erik Berglihn, Gunanr Tveiten, Tom og Ane Solvik Grydeland, Jon Rolf Næss, Torhill Bjørgum Åkre, Svein Harberg, Inga Flateland, Kristoffer Eskeland, Arild Aabø, Jorunn Margrete Moen, Jorunn Lund Tveit, Helge Homme, Vanthawng Hnin, Jan Barø, Gunn Randi Leite, Jan Helge Skaar, Camilla Gangdal og Johs. Bjørkeli,

Så slo Britta Lise Homme til med ei lenke frå Setesdalswiki, slik eg pleier å gjere av og til, med artikkel om den som fyller år. Deretter kom Karl Laurits Olsen, Berit Follerås, Bjørgulv Sverdrup Lund, Ånund K. Homme, Leif Berge, Ann Cecilie og Arne Attestog, Bo Muangthong, Sissel Halvorsen, Thor Åmli, Terry Hanisch Gorski, Roger Aune, Rett Kurs, Hallvard Tveit Berg, Oddny Marie Bentzen, Pashko Marku, Rita Flottorp, Astrid Kyte, Henri Tore Viki, Anne Amdal, Ingvar Nes, Sigurd Brokke, Frantz A. Nilsen, Anders Eskeland, Grethe Sola Jonassen, Ester B, Nilsen, Margaret Standal Volle Haugland, Kristin Eskeland, Lasse Eidskrem, Gunvor og Ingvar Frøyland, Malmfrid Nyborg Homme, Unni og Harald Holmboe, Solfrid Bordvik, Karin Bøe, Karma Phüntsok Thargyal, Bjørgulv Viki, Lisbeth Dalquist Homme, Lisa Bienemann, Vidar Lunden, Lasse Stray, Øyvind Lien, Margunn Sofie Hetland, Mugapo Kinny, Snorre H. Bakken, Nowbow Nya, Lucinda Leebeek ten Napel, Inger P. Rysstad, Leonhard Jansen, Ståle Lindblad, Else Gyro Rysstad og Sissa Ringstad.

Saman med elevar og lærarar feira eg dagen på Bergtun. Der hadde vi hyggeleg avslutning av første skuledagen med å bruke norsk i praksis rundt borda og til å bestille det vi ville kose oss med. Deretter tok eg meg ein middagslur, det varme veret slår meg litt ut. Så sette eg meg etter kvart til datamaskinen for å lese helsingar, og då slo det meg at eg ville takke ved å nemne folk på bloggen i kveld. Det vart ei lang liste, over 150 namn, og då har eg ikkje teke med telefonar og sms-helsingar. Ein 69-åring er overvelda og takksam når han no tek kvelden.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.