Eskelandsfest

Share
img_20160628_121231
Omland skole

Hver sommer kommer naboene her på Eskeland sammen til Eskelandsfest. Vi har som oftest vært hos noen, gjerne i en låve eller et telt eller en utestue.

Men i år har vi lagt samlingen til Omland skole. Den grendeskolen som Reidun gikk på da hun gikk på folkeskolen, er blitt grendehus og tas vare på av Omland Bygdelag. Gjennom årene er den blitt rustet opp og vedlikeholdt, slik at nå har grenda et fint samlingssted for større eller mindre arrangementer. På veggene henger bilder av klasser som gikk der, så det er som regel lett å finne noe å snakke om når vi møtes.

Etter hvert er det blitt mange unge folk i bygda, så når vi nå er pensjonister, er vi blant de eldste som bor her. Men vi synes det er hyggelig å møte hverandre og å høre nytt, selv om vi bor i ei lita grend, er det ikke så mange møteplasser. I år kommer nok folk til å snakke om sykkelsti, det ser ut til at kommunen etter hvert har skjønt at det er nødvendig å få en sykkelsti ved siden av den svært trafikerte Tregdeveien for å ivareta de myke trafikantene bedre.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.