Misjon og sang

Share
Randesund sangkamerater på Mandal bedehus
Randesund sangkamerater på Mandal bedehus

I kveld var det oppstart i Mandal misjonsforening. Folk samla seg på Mandal bedehus, det måtte settes inn ekstra bord og stoler i forhold til det komiteen hadde ventet, så da Tobias Håland ønska velkommen, var det 65 personer til stede. Randesund sangkamerater var kraftfullt til stede, de fikk glede oss og seg selv med mange sanger. Jeg tok et bilde av dem, men lysforhold og min plassering langt fremme i salen gjorde at det ikke ble så godt, og så fikk jeg heller ikke med de to musikerne, bassgitar og saksofon løftet sangen og ga et fyldig lydbilde.

Etter en matpause med hyggelig prat fortalte Gro Line Gaudestad levende fra misjonshistorien på Madagaskar. Hun og mannen Odd Gaudestad kom dit i 1970, da var det hundreårsjubileum for arbeidet og det var hundre misjonærer på Solskinnsøya. Nå er det bare fem igjen. Kirken har overtatt arbeidet og eiendommene selv.

Hun fortalte levende om misjonens første tid på Madagaskar, hvordan noen fikk sin grav i hagen og om hvordan evangeliet slo rot og hvordan de første årene var på feltet. Neste år er det 150 år siden NMS startet opp misjon på Betafo.

Denne nettsiden forteller mer om NMS sitt arbeid på Madagaskar

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.