Sommer i september

Share
Tore Eskeland og Reidun Haugland i sommerlig septemberprat. Foto: Harald Haugland
Tore Eskeland og Reidun Haugland i sommerlig septemberprat. Foto: Harald Haugland

En nydeleg sommerdag er over. I formiddag kom Reidun sin fetter, Tore Eskeland, innom. Han bor i Kristiansand, men så fort anledningen byr seg, tar han turen til sin barndoms bygd utenfor Mandal. Nå er han ikke så mobil som han var før, men firhjulingen hans går både på gress og grus.

Vi fikk en hyggelig sommertime i solveggen. Praten gikk om løst og fast, han og Reidun har en felles historie fra før jeg kom inn i bildet. Men Tore farter rundt i bygda og ser endringene og utviklingen.

Etter at jeg hadde tatt bildet, kom en annen nabo innom. Kristian Ihme har kjøpt en naboeiendom og flyttet inn i Tregdeveien. Han planlegger å få noen sauer her neste år, men i år har han skaffet seg en gris. Den vil han ha til å rote i jorda slik at han neste år kan sette poteter der.

Kristian er snekker og har sitt eget firma. Vi har engasjert ham til å skifte et vindu på låven, så han ville ta mål. Men en sommerdag i september går livet på landet nokså bedagelig, så vi ble sittende og nyte det vakre været en god stund.

Jeg tror også syklistene i Tour des Fjords hadde en mer trivelig dag på sykkelen i dag enn i går. Da gikk løypa opp til over tusen meter i regnvær, det tenker jeg var kaldt. Slike forhold var det jo også det året rittet startet i Valle, øsende regnvær over fjellet til Sirdal. Etter turen i går hadde 17 ryttere stått av. I dag syklet de på mine hjemtrakter, for det meste i sol, så det var hyggelig å følge med på løypa rundt på Jæren.

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.