Vi over 60

Share

Vi over 60 er et foremiddagsarrangement på Mandal bedehus første torsdag i måneden. I dag startet arrangementet opp for høstsesongen. Tre grupper er med i dugnaden for å holde dette arrangementet, og i dag var Reidun med i komiteen.

I dag var også første dag der all trafikken gjennom Mandal må gå gjennom sentrum som i gamle dager. Vi skulle være i byen halv ti og hadde vel kanskje tenkt at det ville være kø, men på den tiden er rushtrafikken over, så det var ikke kø i det hele tatt.

Det så ut til at Statens Vegvesen hadde tatt høyde for at det kom til å bli problemer, for i alle kryss var det lagt opp til manuell dirigering. Jeg tenkte at de som jobber der, kommer til å få lange dager om de skal stå slik i ni uker. Men da vi kjørte til byen, hadde de lite å gjøre.

Jeg satte Reidun av slik at komiteen kunne få gjøre forberedelsene sine. Selv tok jeg en tur på Sjøsanden og kunne nyte utsikten en stille og vakker septembermorgen. Etter en tur innom butikken var det tid for å komme seg på bedehuset, og der var det samlet vel 20 deltakere.

Etter åpning ved Tobias Håland var det sang av Berith og Agnar Gjertsen. De bor i Lyngdal og er ofte ute og synger rundt på Sørlandet. De har blant annet vært på Klubb Nygård på Evje flere ganger. Dagens taler var Nils Holbek Feed. Han bor i Holum og er fritidsforkynner.

Dagen i dag var min første dag som pensjonist, og det hadde jeg til felles med Agnar Gjertsen. Så vi smilte litt ekstra sammen denne dagen. Etter taler og sanger og fellessang var det ei god matøkt med hyggelig prat før arrangementet ble avsluttet klokka halv ett. Etter at komiteen hadde ryddet, bega vi oss ut i trafikken igjen, og nå var det mer kø, så de manuelle dirigentene hadde mer å gjøre nå.

Reidun er ei sprek dame inne i sitt siste år over seksti. Vel hjemme bakte hun ei kringle, og så var det tid for møte i kvinneforeningen hun er med i. Selv satte jeg meg foran TV for å se vakker vestlandsnatur fra Stord til Odda i Tour des Fjords, og i dag var det Alexander Kristoff som vant spurten i Odda. Så da var det bare å nyte kvelden og skrive bloggen.

Vi over 60 på Mandal bedehus 1. september 2016. Fra venstre: Elna Trydal, Mamma Kari (Kari Evjen Olsen), Solveig Lundevik, Reidun Haugland, Kirsten Bjørnstad, Nils Holbek Feed og Tobias Håland. Ved vinduet sitter Mindor Svoren og kona og bak henne kan vi skimte Anna Madsen. På talerstolen i bakgrunnen står Agnar Gjertsen. Foto: Harald Haugland
Vi over 60 på Mandal bedehus 1. september 2016. Fra venstre: Elna Trydal, Mamma Kari (Kari Evjen Olsen), Solveig Lundevik, Reidun Haugland, Kirsten Bjørnstad, Nils Holbek Feed og Tobias Håland. Ved vinduet sitter Mindor Svoren og kona Kirsti og bak henne kan vi skimte Anna Madsen. På talerstolen i bakgrunnen står Agnar Gjertsen. Foto: Harald Haugland

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.