Damene styrer

Share
Norveig Eikeland til venstre holdt andakt og sang, Turid Dahlene ledet formiddagstreffet i Misjonssalen. Foto: Harald Haugland
Norveig Eikeland til venstre holdt andakt og sang, Turid Dahlene ledet formiddagstreffet i Misjonssalen. Foto: Harald Haugland

Torsdag var jeg på formiddagstreff i Misjonssalen her i Mandal. De har slikt treff siste torsdag i hver måned, og denne torsdagen var det damene som styrte.

Det var ikke så mange som kom denne dagen, det ble en dag med nydelig høstvær, så noen benyttet kanskje dagen til å nyte høstsola. Men møteleder Turid Dahlene innledet med henvisning til det fine vært og slo an tonen med sangen Det er solskinn i min sjel i dag. Deretter presenterte hun den egentlige grunn til glede gjennom sangen Det meg gleder mest er Jesu underfulle frelsesverk før hun selv hadde åpningsandakt.

Dagens sanger var Norveig Eikeland. Jeg googlet henne før møtet for å finne ut mer om henne. Da viste det seg at jeg hadde artikkel om henne på Setesdalswiki, hun hadde vært på Evje og hatt andakt en gang, og dermed hadde jeg skrevet om henne. Hun er fra Konsmo og google forteller at tv2 har presentert henne som den typiske KrF-velgeren.

På møtet i Misjonssalen i Mandal sang hun en rekke sanger, både kjente og mer ukjente for meg: I fred skal eg sovna, Som när et barn, Eg elskar deg Jesus, Jesus tek seg av den eine og Kom nära meg. Marianne Tallaksen spilte både til fellessang og solosang, så jeg har dekning for å si at damene styrte i Misjonssalen denne dagen. De serverte også kaffe, brødskiver med kjøttpålegg, brun eller gul ost og vafler med syltetøy, raske til å servere og til å ta av bordene selv om de var godt oppe i åra.

Halvannen times formiddagssamling. Selv om vi ikke var så mange, var det god sang til variert pianospill, Misjonssalen er nok det beste lokalet jeg har vært i når det gjelder akustikk her i Mandal, så det er lett å synge der.

Da arrangementet var slutt, rullet vi hjemover. Ei av de som var på møtet passerte vi på veien, hun er 96 år og kjørte sin elektriske rullestol gjennom byen på vei til minibanken for å ta ut penger. I gangen utenfor møtesalen diskuterte de problemene som kundene får når bankene nå legger ned minibankene, de hadde hørt nyhetene tidligere på dagen. For vi liker best kontanter når vi skal gi kollekt, vi pensjonister.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.