Frykt ikke

Share
gunhild-aabel
Gunhild Aabel. Foto: Harald Haugland

I går fotalte jeg om relasjonen mellom sangen Det er makt i de foldede hender og Setesdal, noe som jeg ble minnet om på formiddagstreff på Mandal bedehus torsdag.

Andaktsholder der var Gunhild Aabel, og jeg benyttet anledningen til å få et bilde av henne. Hun er predikant i Normisjon, bor i Finsland, og er ofte i Setesdal på møter og arrangementer. Derfor hadde jeg allerede en liten artikkel om henne på Setesdalswiki. Den skrev jeg i 2013, men hun hadde ikke visst om den, hun googlet aldri seg selv, fortalte hun.

Andakten hennes var av den typen man husker. Det tok utgangspunkt i Jesaia 41, 10:

Frykt ikke, for jeg er med deg,
vær ikke redd, for jeg er din Gud!
Jeg gjør deg sterk og hjelper deg
og holder deg oppe
med min rettferds høyre hånd.

Og så brukte hun den mnemotekniske metoden og la til ukedagene. Hun viste også et kort hvor teksten var satt opp på den måten. Da ble det slik:

Frykt ikke på søndag
for jeg er med deg på mandag
Se deg ikke engstelig om på tirsdag
for jeg er din Gud på onsdag
Jeg styrker deg på torsdag
og hjelper deg på fredag
og holder deg oppe med min rettferds høyre hånd på lørdag.

Og for at vi skulle huske det enda bedre fortalte hun en anekdote om Georg Johnsen, han var prest i Kristiansand. Han pleide gå gjennom Markens gate og når han møtte noen og hadde det travelt, så vinket han og ropte 41,10 før han hastet videre.

Mange ganger er det ikke så lett å huske en preken, men Gunhild Aabel hadde noen knagger som jeg tror fungerte for mange av tilhørerne.

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.