Flere gode hjelpere i NAF

Share

naf2

Jeg lovet at jeg skulle fortelle om hva som skjedde etter en rolig formiddag hjemme mens Reidun hadde kjøkkentjeneste på Mandal bedehus.

Da jeg kom ut for å ta bilen klokka 13.45, tenkte jeg at jeg kunne bruke min bil. Jeg tok en kikk på det nyreparerte dekket og tror du ikke at det var på felgen igjen! Jeg kunne nesten ikke tro det jeg så, men det var bare å sette seg i konebilen og kjøre til bedehuset. Vi hadde avtalt henting klokka 14, men jeg var litt forsinket, trafikken var tett nå og selv om Kirkeheitunnelen er åpen, er det ikke alltid så lett å komme ut på E39 når man kommer fra Tregde.

-Har du fått gjort noe med dekket? spurte Reidun

-Ja, svarte jeg, NAF kom og fikset det. Så fortalte jeg det du fikk vite om du leste gårsdagens blogg.

Reidun hadde en avtale om å hente ti kranskekaker hos Frida Håland etter endt kjøkkentjeneste, så vi tok turen til Håland og fylte bilen med bakverk. Så gikk turen tilbake til bedehuset, de skulle være gevinster ut over kvelden og kanskje lørdag. Åresalget går i ett, bløtkaker, fruktkorger og kransekaker er førstegevinst av seks på hver trekning på hver farge, så de trenger mange.

Vel hjemme var det bare å ta telefonen til Mandal bilberging og fortelle om galskapen. -Vi får komme ut og se på det igjen, svarte en hyggelig kundemottaker der, og snart stod han med Falck sin store lastebil, kanskje han måtte ta bilen min med til byen likevel?

Han løftet ned jekken og fikk jekket opp bilen. Da kunne han snurre hjulet rundt. Men grundig leting var til ingen nytte, det var ikke flere hull i dekket.

-Har du noe såpevann, da kan jeg se om det bobler ut luft? spurte han. Reidun fikset en bøtte med Zalo-basert såpevann og hjulet ble vasket etter alle kunstens regler, men det var like tett. -Jeg tror du må kjøre ned og få et nytt dekk, de stenger klokka fire. Klokka var halv fire, så vi hadde etter hvert litt lite tid.

-Nei, vent, sa han, det kommer luft ut av ventilen. Så skrudde han opp ventilen. Det viste seg at det var en noe inni lokket som trykket på ventilstiften, så lufta ble tappet ut. Multiverktøy med nebbtang kom fram, jeg måtte lure på hva de kunne være de ikke hadde i den bilen. Så nappet han ut det som lå inni ventilhetta, skrudde den på igjen og pumpet dekket fullt enda en gang. Og nå holdt det, så langt vi kunne se. -Du får si fra hvis det nå ikke er i orden, smilte han før han dro tilbake. I dag har jeg ikke sjekket, det regnet og blåste så pass i dag at jeg holdt meg inne. Jeg får se når jeg tar bilen igjen. Men jeg er enig med Linda, som kommenterte på Facebook i går: For en service!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.