Gode hjelpere i NAF

Share

falck

I dag skulle Reidun hjelpe på kjøkkenet på Mandal bedehus. Normisjon har julemesse der i dag og i morgen, og Reiduns forening har oppgaver der hvert år.

Vi ble enige om at jeg skulle kjøre henne ned, så slapp hun å ha bilen stående i byen. Hun hadde med bløtkake og boller og dersom hun skulle parkere lenge, ble det litt å bære fra bilen.

Men da jeg kom ut til min C5, var den på felgen på venstre forhjul. Dermed måtte vi bruke hennes Jetta, det er ikke noe problem, så jeg kjørte henne ned og kom tilbake. Da tok jeg kontakt med NAF Veihjelp. Der møtte jeg en veldig hjelpsom person på telefonen, jeg tror han kalte seg Leif Lund, men er ikke sikker på det. Han varslet Falck Mandal, og snart stod det en bil på tunet.

-Ikke vanskelig å se hva som er problemet her, sa han. – Det står en skrue i dekket.

Jeg hadde ikke brukt bilen på nesten to uker. Sist jeg brukte den, var da Valle Radio hadde samling i Kristiansand. Da kjørte jeg hjem i snøværet lørdagskvelden og hadde ingen problemer. Men jeg har nok fått i den skruen på turen hjem, og så har bilen stått og mistet luft i dekket etterpå.

-I gamle dager måtte vi tatt bilen på lasteplan, du har jo ikke reservedekk, så vi måtte hatt den på verksted for å lappe dekket, sa den hyggelige hjelperen fra Falck. -Men jeg var på Biltema og kjøpte dette settet, og det er noe av det nyttigste jeg har investert i.

Han vippet skruen ut, stakk en bor inn og utvidet hullet noe og fant fram det stoff som han plugget inn i dekket etter å ha dekket det med kontaktlim. Så skar han bort overflødig stoff.

-Men hva med luft? spurte jeg

-Denne fikk jeg for 400 kroner i Lyngdal, sa han, dro fram en liten kompressor og koblet den til sigarett-tenneren i sin bil. -Den kan fylle et lastebildekk.

Så stod vi der og ventet, snart var dekket fullt med luft. Jeg takket for hjelpen: -Skal jeg kvittere?

-Nei, det er ok. Ha en fin dag. Så dro han. Jeg gikk inn og hadde en rolig formiddag til jeg skulle tilbake og hente Reidun etter endt kjøkkentjeneste. Hva som skjedde etterpå, skal jeg fortelle om i morgen.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.