Ny låskasse

Share
Kåre tar en kikk på låskassen vår.
Kåre tar en kikk på låskassen vår.

I høst ble inngangsdøra vanskelig å lukke. Vi måtte bruke vrideren og løfte den oppover for å få kilen i lås. Det viste seg at det var ei fjær inni låskassen som var ødelagt, og da måtte vi få ny låskasse, ikke bare ny fjær.

Nabo Kåre Pettersen var borte og så på saken, jeg har ikke greie på slikt. Deretter dro Reidun på Jernia og fant en ny låskasse som passet til døra, ei dør som har stått i minst 30 år i dette huset.

I dag var naboen igjen på besøk. Han plundret litt med å få ut låsen, men etter hvert fant vi ut patentet. Reidun beordret meg til å søke på Internett, der fant jeg et ark fra TrioVing som fortalte hvordan det skulle gjøres og smått om senn fikk han lirket det hele løst, skiftet låskasse og montert det hele tilbake. Vi testet låsen, den virket etter planen, så nå er Reidun veldig fornøyd.

Mens vi plundret, ringte vi til nabo Kristian Ihme, han skal fikse noe hos oss senere og vi lurte på om han kanskje kunne forstå plunderet vårt. Men han var på rådyrjakt sammen med nabo Kristoffer Eskeland, i morges var det to rådyr i hagen vår og spiste av de siste blomstene som har overlevd snøværet, nå er det sju varmegrader her. Om de fikk fangst, vet jeg ikke, men vi klarte oss uten hans hjelp, og det var vi godt fornøyde med.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.