Rydding

Share

Når Rønnaug kommer på besøk, må man regne med at det blir rydding. Det er bare slik hun er. Hun må ha noe å gjøre, det er ikke nok å sette seg til med ei bok eller nettbrett. Så i formiddag var det full rulle med rydding etter snekkerarbeidet på låven. -Er du fornøyd med det snekkeren har gjort, spurte jeg. -Det ser veldig fint ut, og det nye vinduet var lett å åpne.

Etter en bytur var det tid for sandkakebaking, å lage sandkaker er en førjulstradisjon og en del av grunnen til besøket. Nå får de en boks med kaker med på turen hjem. Og det var ingen prøvesmaking, vi venter til jula med det.

Jeg glemte å ta bilde av den nyedelige pizzaen vi hadde i kveld, og heller ikke lørdagsgodt ble foreviget før det var oppspist. Pizzaen hadde vært verd et bilde, den var med litt blåmuggost for å få smak, og så strandaskinke på sammen med ruccolasalat etter steking. Alt det var nytt for meg, så jeg spiste nok mer enn godt var.

Men energien var ikke tømt etter disse oppgavene, så det ut til. For etter å ha sett Lars Monsen finne veien i villmarka, ga hun meg utfordring om å gå gjennom bøker med tanke på å kaste noe, slik at det kunne bli plass til bøker jeg hadde hatt i Valle og som ikke hadde funnet plass i bokhyllene ennå. Det var en utfordring jeg ikke var glad for, men jeg kunne ikke avslå, og så begynte vi. Nå når jeg er blitt pensjonist, ser jeg ingen grunn til å beholde bøker relatert til lærerjobb, så der ble det kort prosess. -Jeg er i grunnen imponert over dine allsidige interesser, sa Rønnaug når jeg hadde valget mellom å beholde eller å kaste. Det var både historie og kristendom, næringsliv humor og turisme som ble beholdt, men en del romaner havnet i kast-bunken. Bildet viser noe av det som ble beholdt før det ble satt inn i hylla igjen. Takk kjære datter for innsatsen. Det var virkelig en førjulsgave.

rydding

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.