Sykkelsti langs Tregdeveien

Share

Dette er tema for mange samtaler mellom folk langs Tregdeveien nå for tiden. Vi har ventet lenge på at noe skulle skje, og nå er et planforslag sendt ut på høring med høringsfrist 19. desember.

Vi kom med vårt syn i første runde og opplevde at noe av det ble tatt til følge. Sykkelstien kommer ikke til å bli lagt inn i hagen vår, i stedet flyttes veien litt nordover, da blir ikke svingen så krapp. Vi kunne ønsket den enda lenger nord, da ville veien blitt rettere, men de liker visst svinger på veiene på bygda i Mandal, kanskje de tenker at da blir ikke farten så stor.

Men spørsmålet om avkjørsler tok vi ikke opp i første runde. Noen gjorde det og fikk ja eller nei fra planutvalget da høringsutkastet ble behandlet. Avkjørsel til eiendommen vår blir nok noe endret, men det kan vi leve med. Men han som forpakter jorda, trenger å kunne komme ut på jordene, og avkjørsler for dette er ikke kommet med på planen.

I kveld hadde vi møte for å se på dette. Vi diskuterte også med naboen Jørgen om vi skulle se på felles avkjørsel til det ene jordet, han mister en garasje/ uthus når den nye sykkelstien kommer. Men det er et problem med det jordet der vi grenser mot hverandre. Det er myr og om det ikke har vært en lang tørkeperiode, kan man ikke komme utpå med dagens maskiner. Reidun forteller at hennes far Nikolai brukte hest, men også hesten var lite villig til å gå på den våteste delen av det jordet.

Så etter å ha snakket lenge om saken, ble vi enige om å ikke se på felles avkjørsel til det jordet, men heller sørge for hver sin uttale til planen. Tor Arne hadde ikke sett særlig på dette ennå, men han så jo at han ikke bare må få uttale fra oss, men også for andre grunneiere hvor han drifter jorda. Han må jo ha de avkjørslene han har i dag for å komme ut på de jordene han forpakter.

Med dette avsluttet vi praten i god stemning rundt bordet.

Reidun, Jørgen og Tor Arne i hyggelig passiar om avkjørsler. Foto: Harald Haugland
Reidun, Jørgen og Tor Arne i hyggelig passiar om avkjørsler. Foto: Harald Haugland

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.