Vinnerlykke

Share

Da bilen var i orden, kunne vi satse på grøtfest på Omland skole fredagskvelden. Dette er en årlig samling som grendelaget har, men det er første gang jeg har vært på den. Før om årene har jeg kommet hjem fredag kveld og ikke orket å gå ut igjen etter turen fra Valle.

Det ble en hyggelig kveld med fullt hus, unge og gamle, små og store. Grøten var god, de påsto at vi 60 personer spiste 40 kilo, men det lurer jeg på om kan være tilfelle. Etterpå var det utlodning, pepperkaker og kaffe. Og Quiz, så fikk vi noe å snakke om rundt bordene. Vi satt sammen med Nils Frivoll, det var lenge siden vi hadde sett hverandre, så det var hyggelig å kunne prate litt med en av de mer voksne i forsamlingen. Han hadde vært offiser i Ingeniørvåpenet og hatt tjeneste på Evjemoen i forbindelse med øvelser. Ellers er han jo mest kjent for arbeidet med å ta vare på observasjonsposten Lola fra krigens dager her i området.

Utlodningen gikk helst til andre, men på slutten dukket våre lodd opp, så jeg tror Reidun hadde med en julestjerne og et par andre gevinster da vi dro hjem.

Lørdag var det julemesse på Mandal bedehus igjen. Reidun hadde en liten avtale om å møte noen der, så hun dro ned til møtet klokka 12, men jeg ble hjemme og tok en middagslur før middag. Det krever sin mann å se på snooker og sjakk, man må være uthvilt om man skal få noe glede av slike sportslige utskeielser.

Da jeg stod opp igjen, møtte jeg en overrasket kone på kjøkkenet. Kjøkkenbordet var fullt.

-Jeg kjøpte noen lodd på åresalget, og så fikk jeg tre like årer. Jeg hadde ikke brillene med, så jeg hadde problemer med å se tallene. Men de trakk ut nr. 800, og med litt hjelp fra de jeg satt sammen med, fant jeg ut at jeg hadde tre farger med 800, så det ble tre fruktkorger. Men jeg ga en til hun som hjalp meg å se på loddene, eg kunne ikke bære tre fruktkorger gjennom byen til bilen som stod i fjellet. Øsende regnvær var det også, sa hun.

Så denne helga har vi hatt nok av frukt. Det var også pepperkaker og en pose Sørlandschips i korga, men de får vel stå i skapet en uke, så kan den bli lørdagsgodt neste uke når vi får besøk fra Nittedal. Bildet viser den ene fruktkorga.

fruktkorg

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.