Tåpelig sørlending

Share

Jeg fikk en telefon i ettermiddag. Etter hvert forsto jeg at det var en selger, det er ikke så ofte jeg får slike telefoner, for vi har reservert oss mot telefonsalg og reklame. Men han som ringte, påsto at jeg hadde deltatt i en konkurranse og hevdet at jeg hadde vunnet ved å svare på tre enkle spørsmål.

Jeg lurer på hva den konkurransen var, for jeg deltar praktisk talt aldri i slikt, men jeg deltok i en konkurranse i fjor, den viste seg å være humbug, men trolig har den fungert som innsamling av telefonnummer og epost som kunne selges, så kanskje er det slik det henger sammen.

Mannen i den andre enden ville gjerne ha meg til å ta imot et tilbud på en måneds gratis strøm. Da han skjønte at jeg ikke uten videre var interessert i dette om det betydde at jeg måtte bytte leverandør, kunne han fortelle at det skulle jeg ikke, regningen skulle visst fremdeles komme fra Agder Energi og LOS. Han mente også at jeg skulle få redusert prisen med 3,75 øre pr kvh om jeg bare ville bytte til Oslokraft.

-Sa du Oslokraft? sa jeg. -Jeg er ikke interessert i å sende penger til Oslo, Oslo suger alt for mye penger fra distriktene.

-Ja, vi heter Oslokraft, men pengene går ikke til Oslo, det er bare vi som selger kraften billig.

-Jeg er ikke interessert.

-Er du ikke interessert i å få gratis strøm en måned og deretter rabatt på 3,75 øre pr. måned?

-Ikke hvis jeg må begynne å sende penger til Oslo, så fattig er jeg ikke. Nå kan du ta en kopp kaffe med dine kolleger i kveld og fortelle om den dumme sørlendingen som ikke ville ta imot tilbudet om en måned gratis strøm og rabatt etterpå fordi han hadde råd til å betale strømmen han kjøper og ikke ville sende penger til Oslo, at han mente at Oslo suger penger fra distriktene på alle måter de kan få til og at han ikke ville bidra til det. Ha en fin kveld videre, sa jeg og la på.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.