Tveitetunet blir restaurert

Share

Eg hadde eit spørsmål til Leonhard Jansen i januar. Det gjaldt Tveitetunet og Valleutstillinga. Så snakka vil litt fram og tilbake og så fortalde han at hovudhuset var teke til laftehallen ved museet for restaurering.

Eg vart jo nokså overraska, -tok dei heile huset til Rysstad, spurde eg. Så forklarte han at det jo var mykje lettare å gjere arbeidet innomhus i laftehallen enn å arbeide på plassen.

Der og då gjekk saka i gløyeboka, men i kveld kom eg på det att. Det har visst ikkje vore noko i Valle Radio om denne saka, heller ikkje i avisene. Setesdalsmuseet arbeider med ei ny heimeside, den noverande er nokså statisk og gjev lite informasjon om pågåande restaureringsarbeid, så truleg er det her på bloggen dette vert nemnt for første gong.

Eg fekk til og med eit bilete som syner arbeidet med å ta ned huset der Valleutstillinga heldt til i så mange år. Det kan eg jo dele med dykk som les bloggen. Kva tid det skal vere ferdig restaurert og i si fulle prakt att, veit eg ikkje, men om det vert ei sak i radioen, vil du nok få vite det om du høyrer på programmet.

Foto: Anders Dalseg, Setesdalsmuseet

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.