God journalistikk

Share

I kveld hadde Siri Johannessen ansvaret for sendinga i Valle Radio. Ho hadde utvida aktuell time med eit kvarter, og på den timen hadde ho fått med seg museumspedagog Johanne Hortemo til å fortelje om Langeidsverdet som skal stillast ut på Setesdalsmuseet i sommar. Dette sverdet som er unikt kjem dermed på lån tilbake til Setesdal. Det skal også stillast ut i Arendal til hausten før det går tilbake til Oslo. Om det vert utstilt der, veit eg ikkje, men svært mykje av det som museet i Oslo hentar inn frå landet rundt, hamnar i magasin, og det er jo ikkje særleg publikumsvennleg.

I tillegg hadde Siri ein prat med  Aadne Sollid om Haugeburet i Åraksbø, ein av Norges eldste trebygningar. Rundt 1. september vil det bli ei markering der etter at restaureringsarbeidet no er ferdig. Den utvida timen vart toppa med ein prat med kapteinen på Bjoren om sommarprogrammet.

Det er altså mykje historisk sus ein kan oppleve på ein tur gjennom Setesdal i sommar. Siri peika på noko gjennom programmet i kveld, og det såg ut til at ho hadde fanga interessa hos mange, sjølv om ho konkurrerte med Harald og Sonja sitt 80-årsjubileum på TV, for ho hadde 12 følgjarar på Internett, fortalde ho, og det er meir enn dei fleste kveldar.

Godt jobba, Siri. Du gjer ein flott jobb i Valle Radio.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.