Kreativt

Share
Foto: Lisbeth Dalquist Homme

Vern gjennom bruk er eit motto i mange samanhengar. Hus har vondt av å stå ubrukte, det er betre dei blir tekne vare på gjennom bruk.

Desse tankane fekk eg då eg såg biletet som Lisbeth Dalquist Homme la ut på Facebook etter turen med Henrik West til Luther-land. For ho fekk med seg bibliotekrelatert stoff, og hadde funne det som såg ut som ein telefonkiosk, noko dei kalla Bücherzelle, bokcelle var kanskje ei høveleg omsetting.

Her hadde dei samla bøker som folk kunne ta med seg, låne og sette tilbake, eller kan hende sette inn ei anna bok i staden. Gratis, kostenlos, som dei vel ville seie.

Då tenkte eg på den telefonkiosken som står utanfor biblioteket i Valle, mellom biblioteket og Coop. Den kunne sikkert nyttast til noko slikt, dersom biblioteket enno kasserer bøker då. Kan hende dei har gjort unna jobben for ei stund.

I dag var det eit innslag på TV om at folk framleis likte å lese bøker, e-revolusjonen hadde ikkje slått til slik mange hadde trudd den ville. Så med eit høve til å få med seg bøker frå telefonkiosken ville det vere bruk av den verna kiosken som framleis står der.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.