Sommerbesøk

Share

Denne sommeren har det vært mange dager her på Eskeland som vi ikke har vært alene. Vår sønn Helge kom i begynnelsen av juli, han liker å være her det meste av ferien. Det samme gjør vår datter Rønnaug og hennes familie, de koser seg med selvhusholdning og vi koser oss med barnebarn på besøk.

Men nå har de en pause i sin sørlandssommer for å være i Danmark under Dana cup, Kristine sparker fotball med laget sitt fra Nittedal. Helge har begynt å jobbe igjen, så i går ble det helt stille. Derfor så vi fram til dagens sommerbesøk, da skulle en gammel venn og kona komme på besøk.

Jeg hadde ikke møtt Ingrid og Håvar på over 40 år. Da vi gikk på gymnaset var jeg, Håvar, Arnstein og Jostein svært mye sammen selv om de gikk på reallinja og jeg gikk på engelsklinja. Men så skiltes veiene våre og jeg møtte dem bare et par ganger de første årene. I fjor kom det invitasjon til markering av 50 år siden vi gikk ut av Sandnes gymnas, og jeg gledet meg til å møte dem, men der var det bare Arnstein som dukket opp. Jeg fikk ikke snakket særlig mye med ham, for han var ikke god og gikk tidlig hjem. Jostein var syk og Håvar var i Italia, så jeg fikk brukt tiden på det treffet til å møte andre fra tiden på gymnaset.

Men i vår epost-tid kom det en epost fra Håvar og vi fikk ny kontakt. I dag hadde de en sørlandstur og kom innom på besøk og ga oss en nydelig og hyggelig ettermiddag. Vi fikk friske opp gammelt bekjentskap og snakket om løst og fast som om det ikke var lenge siden vi hadde sett hverandre. Våre ektefeller fikk hilse på hverandre for førse gang, og praten gikk over kaffe- og tekopper.

Da de hadde reist, sa jeg til Reidun: -Nå glemte jeg å ta bilde av dem, det hadde vært fint å dele på bloggen.

Så jeg har ikke noe bilde å dele, bare disse ordene om et svært hyggelig sommerbesøk. Takk for at dere kom innom. Det var en stor glede. Om noen andre har lyst å svinge innom i Tregdeveien 285, så er vi nok hjemme, for sommer på Sørlandet er en god opplevelse.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.