Salmekanal

Share

NRK bør vurdere en egen salmekanal.

Det var Geir Magnus Nyborg som skrev dette på Verdidebatt i dag. Det kom en kommentar på Facebook fra Geir Møller om at kanalen også burde  inkludere kirkemusikk og orgel.

Nyborg forteller: «Salmer til alle tider» har fått ny og bedre sendetid søndag kveld kl. 21:03. Jeg kjørte bil fra Stavanger til Kristiansand søndag kveld og sang med så inderlig at elbilen fikk ekstra rekkevidde. Programleder Kjetil Lillesæter slipper folk flest inn i programmet med sine opplevelser med salmer og salmetekster. Dette er radio av beste merke.

Og så kommer forslaget: I dag har jeg et innspill. Kunne en DAB-kanal kalt «Alltid salmer» være noe NRK kan skrive på sin arbeidsblokk? Vi har jo klassisk, jazz og folkemusikk med egne kanaler. En salmekanal vil være en hit. De fleste har et forhold til vår salme og sangskatt. Derfor vil en slik kanal ikke bli et smalt tilbud, men en tilflukt for folk flest i en hektisk tidsalder. Radioens og hjertets språk henger sammen.

Mye av dette fungerer godt på tirsdagskveldene i Valle Radio. Vi har sangkveld-programmer og orgelmusikk sammen med andakter og bygdenytt. Å rendyrke et slikt musikkvalg hadde gitt en svært verdifull musikk-kanal. En DAB-kanal med salmer fra det flotte arrangementet i Vår Frue kirke og så mye annen flott kirkemusikk som finnes, det være seg motetter og orgelkoraler, preludier og variasjonsverk,  ville kanskje til og med fått flere lyttere enn mange av de nisjekanalen NRK allerede formidler.

Så jeg synes ideen er strålende. Stoffet ligger der jo allerede.

Jeg delte facebookposten på min tidslinje. Gå inn der og trykk liker og del videre om du liker ideen. Kanskje det blir så mange liker-klikk at NRK reagerer.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.