En festdag

Share

Det ble en festdag i Nittedal i dag. Fra morgenen av viste godværet seg, så jeg lot ytterjakke bli igjen på Olavsgård da vi dro derfra i ti-tida etter en nydelig frokost, de er visst kjent for det på hotellet.

Men på Rotnes var det allerede ganske mange biler, og da konfirmantene kom i prosesjon inn i kirka klokka 11, var det 600 til stede, de siste fikk bare ståplass.

Litt morsomt å observere bunader fra hele landet, noe som jo viser at kommunen som sist uke var i søkelyset fordi det kostet 60.000 å få byggesaksbehandling for en enebolig (tror jeg det var) og slik var landets dyreste (i noen kommuner var det gratis), har stor tilflytting fra hele landet.

Gudstjenesten var av det mer moderne slaget, kirken har elektronisk orgel og både preludium og postludium var bygget over poplåter, jeg skal ikke si hvilke, for poplåter er jo ikke min greie. Til salmene vekslet man med piano, band og orgel. Jeg skjønner ikke hvorfor man skal poppe opp Lovsyng vår Herre, den mektige konge med ære, en salme som i tradisjonell form pleier å fungere glimrende i kirken, men som her fikk en lite allsangvennlig form og er fort glemt. Men prekenen var til å huske, her brukte presten demonstrasjonsteknikk som virkemiddel med stort hell, jeg tror de fleste fulgte med og fikk noe ut av den delen av det timelange arrangementet.

Fint og høytidelig var det også med forbønnshandlingen, hvor de ulike familiene reiste seg etter hvert som en og en konfirmant kom frem og ble bedt for.

Festen hjemme hos konfirmanten Håkon Lyckander ble som familiesammenkomster gjerne er, hyggelig prat, god mat (tapas) og et rikholdig kakebord. I tillegg var det taler, sang og fotografering. Jeg bruker bildet som allerede ligger på Facebook for å illustrere kveldens blogg.

Familien på morssiden ved Håkon Lyckanders konfirmasjon.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.