På tur igjen

Share
Birkelandsfossen sett fra Rv9 9. september 2017

I dag la vi ut på tur igjen. Målet for turen var Nittedal, der vårt eldste barnebarn Håkon skal konfirmeres i morgen.

Normalt ville vi latt turen gå via E18 og fulgt kysten østover, men Reidun hadde noen kofter som skulle til Setesdal Husflid og jeg kunne trenge en klipp før festen, så vi valgte å legge turen om Setesdal. Etter hvert oppdaget vi at det var Dyrskuehelg denne helga, og da angret vi litt, for vi tenkte at det ville bli stor trafikk.

Men oppover Mandalen var det lite trafikk i dag tidlig, så det gikk greitt å komme til Evje. Jeg burde igrunnen fylt tanken der, men tenkte at det var litt tidlig. Vi svingte likevel innom Evje og fikk med oss et par av Spisekrokens kyllingsandwicher, de hjelper godt når magen krever sitt.

Ingen tvil om at det har regnet mye i det siste, det virket som om Byglandsfjorden var helt full, og Reiårsfossen var i storslag, selv om vi ikke ser den så godt når vi kjører nordover. Birkelandsfossen var også stor, den fikk jeg et bilde av.

På Rysstad fikk jeg nok en gang excellent behandling hos Ooy, etter en halv time var det en ny mann som kom ut.  Reidun hadde spasert opp til Coop og beundret den utvidede butikken. Hun kjøpte en lyng og så svingte vi opp i Garo for å se på utsikten før vi dro til Valle. Min gamle kollega Øystein Berg var ikke hjemme, så besøket i Garo ble kort, men vi observerte en utforkjøring, som vi dessverre ikke kunne hjelpe med, så vi kjørte videre.

Gratulerer med morgendagen, Øystein Berg.

I Valle ble det en kort stopp før vi fortsatte. Men nå viste det seg at tanken hadde lite igjen, så i stedet for å kjøre om Dalen valgte vi å ta turen om YX i Bykle. De har virkelig fått sving på sakene, flott spiseavdeling og 70 ør Coop-rabatt på drivstoff. Det er mye hyggeligere å kjøre med full tank, så da fortsatte vi med friskt mot i retning Hovden etter en kyllingsandwich-rast på Sarvsfossen.

Så gikk turen via Hovden og Haukelid, Edland, Vinje, Åmot og Høydalsmo. Da skjønte vi at vi var i dyrskueland, for det var mye trafikk og fullt på alle spisesteder. Derfor fortsatte vi til Sauland, der ble det en stopp på Shell før GPS-en sa at vi burde kjøre om Gransherad til Kongsberg. Vi skulle da være framme klokka 19, men i Oslo var det tunnelarbeid som forsinket oss, så vi kom ikke til Olavsgård før klokka 19.30.

Etter en nydelig middag fikk vi besøk av Stein, Margunn og Helge, så det ble en liten prat i resepsjonen før de fortsatte hjem til sitt og vi tok kvelden her. Men først måtte jeg skrive en liten blogg og dele inntrykk med deg som leser mine skriblerier.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.