Amtskuleelevar 1910

Share

I går skreiv eg litt med utgangspunkt i eit gamalt bilete som var trykt i Setesdølen tysdag. Eg vart liggjande å tenke på det i natt, og i dag tok eg ein telefon til Helge Haugland, son min, som styrer det tekniske på Setesdalswiki og lurte på om han kunne lage ei liste frå digitalarkivet sitt oversyn over amtskulenæmingar i 1910 i Hornnes.

Han brukte bare 20 minutt, så låg lista på Setesdalswiki. Dermed kunne eg leite litt etter elevar som var på lista.  Ut på dagen tok eg så ein telefon til han som sende inn biletet, Jens Magne Føreland på Dølemo. Han ville gjerne sende biletet til meg også, slik at eg kunne legge det ut på Setesdalswiki.

Etter at eg hadde gjort det, la eg lenke til artikkelen inn i Facebookgruppa Minner fra Hornnes og Evje. I løpet av ein time fekk eg så respons der Elin Kallhovd la ut same bilete med tal og namn på alle folka. Då biletet vart forstørra, såg eg at det var skrive kven som var kven av lærarane, så eg kunne klippe ut styraren og legge inn bilde i artikkelen om han.

Det synte seg at vi hadde artikkel om ein av elevane alt frå før, Torgrim Dåsnes, «agent for alt mellom himmel og jord». Eg skreiv artikkel om Tallak Horverak, han vart over 100 år, så eg fann ein notis om han i Aftenposten.

Så får vi sjå etter kvart om eg finn stoff til fleire artiklar ut frå dette bildet.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.