Et mysterium

Share
Foto: Reidun Haugland

Det er ikke så ofte vi får et mysterium å løse en lørdagsmorgen, men i dag lå det et dyr utenfor kjerreskjulet da Reidun skulle hente avisa. Ved første øyekast kunne hun ikke si hva slags dyr det var, men hun kom inn igjen og hentet mobiltelefonen for å ta bilde av mysteriet.

Da så hun at det var et rådyr uten hode. Det virket som om hodet var kappet rett av, og da kom hun på at en nabo for noen uker siden hadde fortalt om noe lignende tidligere. Da hadde mannen kommet ut til postkassen og funnet et rådyr med avkappet hode.

Her i nabolaget er det gjerne Kristoffer Eskeland man varsler når noe unormalt skjer vedrørende rådyr og elg. Han er formann i jaktlaget som organiserer elgjakt og slikt, så jeg tok en telefon til ham og fortalte om mysteriet her.

Han stod på farten for å ta en tur ut på jakt, men sa han ville komme innom seinere på dagen for å se. Ut på formiddagen stoppet en annen bil og gikk bort for å se på det, men kjørte videre, og ved to-tiden kom så Kristoffer. Han tok med seg dyret etter å ha hatt en prat med, Tormod Glesne, leder av fallviltgruppa i kommunen. De ville ikke gjøre noe med saken, etter hva jeg forstod.

Heller ikke Kristoffer kunne skjønne hva som kan være grunnen til at folk skjærer hodet av et rådyr man kanskje har kjørt på i løpet av natten. Og at det skal ha skjedd to ganger på en måned i samme område, det virker også pussig. Han ville ta en prat med politiet om saken slik at de også fikk det inn i sine notater.

Både Reidun og Kristoffer mente å kjenne igjen rådyret som et av de vi har hatt gående under epletrærne her på Eskeland i høst. Men nå er det altså sendt til de evige beitemarker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.